Most girls

Už delší dobu mám v hlavě tyto slova. Slova, jimiž se snažím vyjádřit, že jsem pyšná na to, co jsem, a že jsem pyšná na ženy okolo mě. A to i ty fiktivní. Část článku je psaná pro nás, část pro společnost, která nám ráda hází klacky pod nohy. Snad pochopíte, co jsem tím chtěla říct. 
Jinak všechno to v podstatě vzniklo díky písničce Most Girls, kterou naprosto miluju. Je to jedna z nejhezčích a nejpravdivějších písniček ever.
Jinak kdyby jste chtěli seznam žen, či ženských postav, které naprosto obdivuji a které mě dělají pyšnou, stačí říct, v hlavě si ho upravuju už tak půl roku.
PS: Jasně, že extuje ještě milión vlastností a typů, které bych mohla vypsat, ale už mi to nemyslí a vy si to doplníte :D :* 
Hope you are having a great day, love you :*

"Most girls are smart and strong and beautiful
Most girls, work hard, go far, we are unstoppable
Most girls, our fight to make every day
No two are the same"

Každý z nás je jiný a proto se stává, že ne vždycky spolu vycházíme. Někdy si prostě dvě osobnosti nesednou, přesto není důvod k tomu, aby jsme se navzájem shazovali. A teď mluvím převážně o nás, holkách. Já sama vím, že někdy se v přítomnosti ostatních holek cítím nesvá. Ať už jde o úplně random holky, nebo o moje kamarádky. Je to hlavně proto, že se s nima neustále srovnávám. Vím, že ty holky jsou hezké, chytré,nadané, bad-ass, úžasné a okamžitě se ve všech ohledech srovnávám. A najednou zapomenu na to, že se mi líbí moje oči, protože támhle ta je má hezčí. No a co, že jsem pyšná na svojí angličtinu, když ta druhá mluví jako rodilá mluvčí. Vím, že to tak máte taky. I ty holky, se kterýma jsem v místnosti. Myslím, že je to tím, že nám společnost už od malička dává před nos tyhle falešné idoly, které na nás koukají z televize a módních časopisů. A nejen to, mnohdy v dětství i slyšíme věci jako "koukni na ní, ta je dobrá v malování, proč se taky nesnažíš?" a "kdyby jsi se víc hýbala, taky by jsi tak mohla vypadat" a "proč nemůžeš být jako ona?" nebo něco podobného. A já jsem se postupem času začala sama sebe taky ptát proč. Teď už vím proč, protože prostě nejsem ona. Jsem já. A malování mi možná nejde, ale jde mi psaní. A s tím jak je moje tělo rozpoložené bych jako ona nevypadala ani kdybych se strhala. A to všechno je v pořádku.


A někdy je lehčí na tohle všechno reagovat tak, že se tu druhou snažíme shodit. Protože to prostě jinak neumíme. Ale tak by to být nemělo. Měli by jsme se všechny podporovat, protože ať vypadáme jakkoli, ať jsou naše talenty a schopnosti jakékoliv, jsme úžasné. Ně vždycky děláme dobrá rozhodnutí. Někdy děláme naprosté kraviny. Někdy si chybu přiznat umíme,někdy ne. Někdy jsme sprosté, někdy slušné, někdy máme prostě chuť se trochu rozjet. Někdy máme chuť tancovat a pít a bavit se v klubu, někdy nechceme opustit své postele. Někdy jíme zdravě, někdy vyhraje pizza. 


Některá z nás má krátké vlasy, jiná dlouhé, některá rovné, jiná kudrnaté. Někdo si vlasy barví, jiná na svojí přírodní barvu nedá dopustit.  Některá z nás by se pletí mohla vyrovnat Sněhurce, některá má na sobě jizvy a pihy a znaménka, některá má kůži tmavou, některá ještě tmavší. Někdo má tetování, piercing, jinou by to nikdy ani nenapadlo. Jedna maluje, druhá žije muzikou, třetí běhá, čtvrtá se stará o zahradu, čtvrtá o svého psa, pátá se prostě ráda učí, šestá ráda plave, sedmá se radši topí v knížkách a osmá v seriálech. Některá se ráda maluje a upravuje si vlasy, jiná na to všechno kašle. Jedna si radši povídá o šatech a make-upu, jiná radši o fotbale nebo superhrdinech. A věřte tomu, některá  z nás ráda dělá všechno dohromady. Některá má ráda sex a ráda o něm mluví a nebojí se to přiznat, a jiné je toto téma prostě nepříjemné. Jedná má komplexy ze svého těla, druhá se svých známek. Nebo
všechno najednou.



Pointou je, že i když jsme každá jiná, pořád jsme všechny skvělé, jasné?! A dokážeme tolik věcí,že spoustu lidem vypadnou oči z důlku. Hlavně, když se u toho budeme navzájem podporovat. Důležité je dělat to, co nás baví a prostě být sami sebou. Já v nás vážně věřím, víte? Mám okolo sebe dost žen a sleduju dost seriálu a čtu dost knížek abych věděla, že existujou milióny a milióny odlišných dívek, přesto máme jednu věc společnou. Jsme tady a jsme dobré a nehodláme se jen tak vzdát. Takže nás radši nepodceňujte, just sayin´g. 

Komentáře

  1. velmi pekne napisane, tento clanok srsi pozitivitou a to sa mi neskutocne paci. vdaka ti zan :)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasí. V něčem, co jsi psala, jsem se i viděla. Je důležité, aby si to každá z nás uvědomila. Naštěstí mám kolem sebe kamarádky a každá z nich si uvědomuje svojí vlastní originalitu.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  3. V prvním odstavci se hodně vidím. Taky se pořád srovnávám. Ráda poslouchám, že se kamarádce tohle nebo tamto povedlo, ale v podvědomí se stejně musím srovnávat a nedá mi to, abych nad tím přemýšlela. Nebo o vzhledu. Že vždycky vypadají líp, že mají lepší oblečení... Pořád dokola. Ale úplně souhlasím s tím, že každá jsme jedinečná a neměly bychom se toho vzdávat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Písnička Most Girls je boží! Pořád si jí zpívám :) Článek je krásně a hlavně pravdivě napsaný. Někdy jsem odvážná, někdy radši proležím celý den v posteli s pizzou a seriály. Pleť mám aknózní, vlasy nemám tak dlouhé, jak bych si přála a mám silnější stehna - no a co :) Mám milujícího přítele a to mi ke štěstí stačí!

    http://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. To je tak moc pěkný a pozitivní článek. Souhlasím s ním snad skoro ve všem, ne-li zcela ve všem. Písničku také znám a ráda ji poslouchám :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásně napsané. Je důležité v sebe věřit a dělat v životě to, co nás baví..

    OdpovědětVymazat
  7. Písničku most girls mám hoodně ráda :). S tím srovnáváním to mám stejně a pak mám z toho třeba takový menší depky. Článek je naprosto pravdivý:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat