What am I doing?

Ahojky, tak jsem se konečně dokopala k napsání tohohle článku. Jde o takový general life update, jelikož poslední věc, o které jsem vám říkala, byla myslím maturita a to už je víc jak čtvrt roku. Mimochodem, není šílený, jak čas letí? Jak je možný, že už bude říjen? Letošek  naprosto proletěl okolo mě, vždyť za chvíli jsou Vánoce a Novej rok :O Ale nechme toto depresivní téma na jindy, jo? :D
Rozhodně mi dejte vědět, kde na škole jste vy, nebo jestli s také u vás událi nějaké velké změny během prázdnin :)
Fotky jsou moje, nebo Klárky (už jste se koukli na její blog?!)
Vždycky jsem věděla, že střední školou moje vzdělávání nekončí. Ne, že bych si tak věřila, nebo si myslela, bůh ví jak nejsem chytrá,ale na to, abych šla hned v devatenácti do práce jsem vždycky byla moc líná :D. Taky jsem tak nějak byla rozhodnutá, na jaké obory se zaměřím. Angličtinu jsem měla ráda snad už od třetí třídy a za celý ty roky mě nikdy neomrzela. Do toho přidejte mojí obsession over USA shows and movies, a touhu poznávat jejich kulturu a dějiny a bylo jasné, že se budu zaměřovat na Angličtinu a literaturu a překladatelství. Jako zálohu jsem si dala Český jazyk a literaturu.
 Na jednu školu mě nevzali rovnou,na Češtinu mě vzali a v Brně jsem si musela počkat do druhého zápisu. Oborové testy jsem sice zvládla, ale měla jsem nízkej pertencil v TSP. Teda, já byla se svým výsledkem víc než spokojená ale očividně mám chytré spolužáky. Ne, že bych se nějak chtěla vymlouvat (možná trošku) ale ona to v podstatě byla jenom matika a logika, a to mi prostě nejde (duh, that is why I was applying for English). Takže tam mě napoprvé nevzali, ale jelikož jsem nebyla tak dalece pod čarou, pořád jsem měla nějakou naději. Ale zároveň jsem se s tím snažila nějak smířit a zařizovala si věci ohledně té školy, kam mě vzali. 
Pak se ale v červenci ozvali, že mě berou. A já byla štěstím bez sebe. Nejde totiž jenom o to, že je to něco, co opravdu studovat chci,ale i o to, že se Miloušové (většina z nich) taky dostali do Brna, takže teď bydlíme spolu. A je něco skvělýho začínat nanovo ale zároveň u toho mít někoho, koho dobře znáte, máte ho rádi a věříte mu. Byt jsme zařizovali během naší dovolený v Pasohlávkách, což bylo strašný :D. Ale nakonec jsme byt našli a od začátku září bydlíme v paneláku v bytě 3 plus 1 a je to skvělý. Jsme zvyklé spolu žít z intru a i když je tohle v podstatě jiné, zatím (klep klep) žádné větší problémy nemáme. Vaříme si společně (dobře, jenom jedna z nás vaří, let´s be real here) ze společného jídla, o domácí práce se dělíme a věříme si. Brno je skvělé. Teda, jako každé město to má své prons and cons, ale já si svůj čas tady užívám. Hlavně máme docela hezkej výhled z balkónu (skvělý západy slunce) a blízko máme skvělou vyhlídku.  
Jak jsem se dostala na druhej pokus, tak jsem i šla na ten poslední zápis, což byl problém kvůli zapisování předmětů. Spoustu jich totiž už bylo obsazených, takže jsem musela psát profesorům a tak. Nakonec mám ale zapsaný všechny povinné předměty plus teda tři nepovinné. Jsem z toho docela nervózní, jelikož mám v rozvrhu docela volno a na to nejsem zvyklá. Teda vím, že o to víc práce budu muset dělat doma, ale prostě jsem z toho docela překvapená. Zatím jsem měla jenom včera dva předměty, a oba mě docela bavili. Hned ze začátku jsme měli na první hodinu nějaké to čtení, stejně jako mám na zítra. Což bych asi teď měla jít dělat :D. Miluju blog, protože je to skvělá forma prokrastinace :D.
Zatím si život tady strašně užívám. Seděla jsem na informační schůzce, ale i včera na hodinách a měla jsem takový ten pocit, jako že tohle je ono. Myslím, že mi to vydrží tak do té doby, než budu muset studovat na všech deset předmětů, ale tak zatím si ten pocit užívám :D
Doufám, že i vy se máte dobře, pokud chcete vědět něco víc, napište :). Já se jdu teď vrhnout na to čtení, takže adios zlatíčka, love you :*

Komentáře

  1. Gratuluji k přijetí i společnému bydlení, výhled máte fakt hezký :)

    thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. také gratuluji ke škole i bydlení, je vidět, že si šťastná a těší tě to, tak ať ti to vydrží =)
    Brno je prý pěkné město, tak snad je to pravda
    ps: mas hezky vyzdobenou zeď u stolku =D =)

    OdpovědětVymazat
  3. Samá sranda se zápisem, co :D
    Málem jsem se nedostala na jeden povinný předmět, ale museli navýšit kapacitu, protože je snad povinný ne...? :D
    Se máš, že máš hodně volna. Já mám teda volnou středu, ale v úterý budu ve škole od 9 do 8 večer včetně asi 3 hodinové pauzy, proč ne?? (cvičení :/)
    Jo abych nezapoměla, gratuluju k přijetí i bydlení!
    My teda začínáme až za dva týdny :D Asi jako poslední fakulta v republice :D

    OdpovědětVymazat
  4. vzdy je lepsie byvat s ludmi, s ktorymi sa uz poznas, tak super, ze vam to takto vyslo :) ked sa ti uz na prvych hodinach zdalo, ze je to to prave, tak to je fakt dobre znamenie. nech sa ti dari! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc gratuluji ! :) Já jsem po střední začala hned pracovat a jsem spokojená :D byla jsem spíš líná chodit do škole stále.

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé, tak to je skvělý, že ses nakonec dostala na školu, kam si chtěla, gratuluju! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Moc gratuluju ! :) jinak super fotky ..

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluju. Je naprosto super, že jsi se dostala přesně tam, kam jsi chtěla a jsi spokojená. Jen ať ti to vydrží.
    Ten začátek článku je strašně depresivní. Ani o tom nemluv. Jsem ve třeťáku na gymnáziu a stále jsem se s tím nesmířila. Už opět uvažuji, kam půjdu na vysokou a jako vždycky jsem uvízla na mrtvé bodě. Je strašně děsivý, když pár mých kamarádů ví, co chtějí dělat, a teď nám o tom povídají a my (ti, co to ještě nevíme) jen na ně užasle koukáme.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Gratuluju, že jsi se dostala na tu školu kterou jsi chtěla :)
    Taky chci po maturitě (tento rok...ještě ji zvládnout no) zkusit vysokou a to žurnalistiku nebo scénaristiku...tak uvidím :) :D
    Tvůj obor zní moc super a důležité, že nakonec vlastně dopadlo vše, jak nejlépe mohlo. A že se ti líbí jak škola tak město a jsi spokojená...jo Brno je fajn (taky tu žiju :D) :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat