You know I am back, like I never left

Žiju a mám se skvěle. Omlouvám se za skoro měsíc neaktivity ale dělo se toho hodně. Pořád ještě pracuju na svých time managment skills, we will see how it goes. Psaní mi ale chybělo. A jelikož to vypadá na volnější týden, rozhodla jsem se napsat rovnou dva články. Nevím, kdy vydám ten druhý, ale určitě do konce týdne. Tenhle článek bude jen takový informační, i když ten poslední byl taky takový. Za ten měsíc se toho stalo hodně, takže jsem se rozhodla, že vás musím informovat.
Rozhodně mi dejte vědět, jaké změny se za ten měsíc udály u vás. Jak zvládáte školu, jak trávíte čas, popřípadě co čtete, posloucháte nebo na co koukáte.
PS: Dejte mi prosím vědět, jestli máte zájem o tu challenge :)
PSS: Tohle je dlouhý, jděte si k tomu uvařit čaj a dát si něco k jídlu :D
Hope you are having a great time!
Love you :*

Škola mě pořád baví. Šílené, já vím. Ale vážně si užívám chození na přednášky, povídání si se spolužákama v angličtině a celkově tenhle studentský život. Nevadí mi číst potřebné věci, nevadí mi dělat úkoly. Samozřejmě jsou výjimky, třeba u Lingvistiky a Mluvnice šílím z obojího. Ale celkově se cítím jako šťastnej člověk. Protože i když vstávám ve tři čtvrtě na šest, nevadí mi to - moc.
Vždycky jsem v tomhle byla divná a vždycky jsem měla ráda tu představu učení. Sedět u stolu, který je samozřejmě nádherně srovnaný, psát na počítači, zároveň podtrhávat barevně vytisklé poznámky a u toho všeho mít zapálenou svíčku a pít čaj. No, svůj stůl jsem za tu dobu, co v tom bytě bydlím, použila tak čtyřikrát :D. Většinou si stejně sednu na postel, nebo jdu do jídelno-obyváku. Ale zatím to funguje. Všechno stíhám, plus mínus, někdy je to hardcore, a zatím i chodím na všechny přednášky.
Mám před sebou první mid-terms a jsem docela nervní. Sice to jsou asi jenom dva/tři testy a jedna esej, ale stejně. Tu esej mám psát na poezii. Na poezii psanou ve staré angličtině. To jsem na sebe teda zvědavá :D. Ale říkám si, že když jsem zvládla přečíst Hamleta v originále, zvládnu všechno :D. A ty testy jsou hlavně praktická angličtina, tak uvidíme, dám vám vědět, jestli jsem to přežila.
Našla jsem si brigádu. Vlastně už v září. Dělám v knihkupectví a je to super. Někdy je toho sice na mě docela dost, ale vždycky se dokážu nějak vrátit zpátky do své šťastné bubliny. Chodím tam třikrát týdně, jednou za dva týdny i o víkendu. Většinou tam jsem tak devět hodin, jednou týdně jsem ale chodila na jedenáctky. A moje nohy mě za to nesnáší. Ale jsem v obklopení knížek a dělám něco, co jsem si vždycky představovala, že dělat budu. A lidi jsou fajn. Nejenom v práci ale i zákazníci. Docela mě to překvapuje, ale v Brně jsou vesměs vážně milí lidi. 
Tak to je důvod, proč jsem tak dlouho nic nenapsala. Ale už se do toho všeho začínám pomalu dostávat, tak mi držte palce.
No a když už jsme o té vytíženosti, napadl mě takový projekt. Šlo by o takovou productivity challenge, dejme tomu v listopadu. Ještě to nemám úplně promyšlené, ale v podstatě by bylo několik kategorií (škola, práce, rodina, zájmy,....), a v těch kategoriích by pak byli různé denní úkoly. Ty by jste si nastavovali samy. A za splnění by byli body. A každý týden bych vám sem napsala, kolik jsem dostala bodl, vyfotila vám diář a vy by jste pod to do komentů napsali svůj počet bodů. Mohli by jsme si i nastavit odměny typu: získám tolik bodů a dojdu si tohle koupit nebo tak něco :) V podstatě by šlo o to, aby jsme se navzájem podporovali v produktivitě a zabraňovali si navzájem propadnout se do prokrastinace  a lenosti :D. Dejte mi vědět, jestli by jste do něčeho takového šli :)
A teď zpátky k mému deníčkování. Teď jsem byla doma dva víkendy za sebou,ale předtím jsem tam nebyla skoro měsíc, kvůli práci. A bylo to strašný. Ten poslední týden už byl nechutně dlouhý a nic mi nešlo a  byla jsem strašně protivná. Klidně to bez mučení přiznám: stýskalo se mi. Možná můžu bydlet pryč od rodičů, chodit do práce a do školy, ale vždycky budu svojí rodinu potřebovat. Takže teď budu domů jezdit jednou za čtrnáct dní. A jsem ráda, že mám volání do všech sítí neomezeně, jinak by to asi nedopadlo hezky :D
Bydlet s nejlepšíma kamarádkama je skvělý. Ale zároveň je to těžký, než jsem si myslela. Hlavně kvůli tomu, že skoro nejsem doma. Počítala jsem s tím, že to bude jiné. Byly jsme spolu zvyklé trávit celý den a teď chodíme na jiný obor a do toho chodíme na brigády a den není nafukovací. Přijde mi, že spolu žu vůbec nemluvíme. A probírala jsem to s nima, tak trochu, ale jim to prý nepřijde. Vždycky jsme v tomhle byly jiné, já prostě potřebuju tu pozornost. A potřebuju, aby se mi svěřovaly s věcma, stejně jako já jim. Prostě potřebuju takový to ujištění, že jsme tu opravdu pořád pro sebe, víte? A snažím se chápat, že oni to mají jinak, ale nějak mi to nejde. Asi nejsem tak dobrá kamarádka, jak jsem si myslela.
Takže zatímco udržovaní starých přátelství je těžší než jsem si myslela, vytváření těch nových je naopak mnohem lehčí. Jsem obecně docela shy člověk, dělá mi problém mluvit před více lidma a pokud mi ten člověk není sympatický už od začátku, moc k tělu si ho nepouštím. Naštěstí jsem takovou holčinu potkala, takže to je dobrý. A naučila jsem se jenom tak mluvit s lidma, aniž by to muselo být nějaké přátelství na věky nebo tak. Myslím, že tomu normální lidi říkají známý :D. Takže to vypadá, že známých budu mít docela dost :D. Vysoká mě baví. 
Už dlouho jsem nemluvila o svém duševním zdraví. A myslím, že si podrobnosti nechám na samostatný článek, pokud máte zájem. Ale úplně jednoduše: takhle dobře mi už dlouho nebylo. Možná naposledy kdy mi bylo deset, a život se ještě nezdál tak hnusný. Samozřejmě, že mám občas své pochyby a ten hlas, který tak nesnáším, pořád občas řve dost nahlas ale naučila jsem se ho umlčet nebo ignorovat. Raduju se z každé maličkosti, většinu dní se líbím sama sobě, snažím se neřešit ostatní lidi (pokud nejde o moje kamarády) a dělám to, co mě baví. Přesně tohle jsem si vždycky přála. A i moje paranoia ustoupila. Jestli máme zamčený dveře kontroluju už jenom jednou, ne třikrát, hej. Určitě jsem to teď strašně zakřikla, ale to je jedno. Mám totiž pocit, že jsem i mnohem silnější než jsem kdy byla a jsem připravená na to, až mi život zase bude chtít srát na hlavu.
No a pokud jde o seriály, hudbu a čtení, shrnu to docela rychle :D Se čtením jsem na tom stejně jako s psaním: na hovno :D. Měla jsem MĚSÍC rozečtené tři knížky. Těch jsem se nakonec vzdala a v práci si koupila The Hate U Give a pořádně jsem nezačala, ale miluju to. Ze seriálu stíhám jenom nové Lovce (miluju to víc než poslední tři série, kdo by to byl řekl?), třetí řadu Lucifera (to miluju pořád stejně) a druhou řadu This Is Us (koukejte si to jít pustit!). A v hudbě mi společnost dělají pořád staří známí: Imagine Dragons, All Time Low, Halsey, The Script a Chainsmokers.
Jo mimochodem, je tu někdo, kdo plánuje jít příští rok na Chainsmokers nebo Imagine Dragons? Chci jít na oboje, ale nemám s kým :(

Komentáře

  1. Je naozaj super čítať, že sa máš super a darí sa ti :) Len tak ďalej, nech ti to nadšenie vydrží. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem moc ráda, že jsi šťastná, mě ta vejška též baví! :) Je to něco úplně jiného. Ta challenge zní zajímavě, uvidíme, jak to půjde :D Já naštěstí k prokrastinaci tento školní rok ještě nespadla.

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Držím palce s testy. Tu challenge si nějak nedovedu představit, ale já jsem teď v poslední době docela produktivní, tedy snažím se.
    Je super, že si to užíváš a potkáváš nové lidi a raduješ se z maličkostí ... Prostě je dobře, že jsi šťastná.
    Já poměrně taky začínám být víc společenská. Teď mám skoro každou sobotu něco. Jinak se už chystám číst Skleněný trůn, tady až přečtu ještě dvě knížky a pak se do ní pustím.
    Imagine Dragons bych taky ráda šla, ale pochybuju, že jsou lístky a mezi kamarády byl nápad, že bychom šli, ale nějak z toho sešlo. Ale ráda bych na ně šla. Tak možná příště.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tyjo, tolik zážitků :D!

    Objevila jsem Tě poprvé, ale moc hezky píšeš!:-)

    OdpovědětVymazat
  5. To je pěkné, že je vše takto fajn a daří se a když občas prostě je období bez článků, kdy na ně není čas nebo nálada...nevadí :)
    Je fajn, že se ti tak líbí na škole a většina toho tě baví.
    Ohledně brigády...ta taky vypadá zajímavě a je fajn, že ani na ni si nestěžuješ...pracovat v knihkupectví musí být moc pěkné :)
    To tě na Brně překvapuje ty lidi? Hej asi chodíš jinudy, já tu natrefuju tak půl na půl na milý i nemilý lidi :/ :D Btw. Brno? Jéj tak to je super, že se ti tu u nás líbí :) Hmm v Brně je nás čím dál víc si všímám, vždy sem si říkala, jaké by to bylo sejít se takto s lidmi z blogů...protože články čtu a jsou super, proč toho člověka i nepoznat. Pardon, jen úvaha O.o :) :D
    Tak s tím kamarádstvím to mám úplně naopak a snadněji se mi udržují ta stará a nové nemám snad za celou střední v Brně tak dvě...a to ani nevypadá na nějaké trvalé O.o :) Ale zase...je fajn, že ty lidi jsou prostě nějací a ono se to ustálí a ani ta stará přátelství rozhodně nezmizí. A neboj, jsi dobrá kamarádka. Jen to fakt máte trochu jinak. V tomto jsem jak ty a chvilku mi to taky trvalo s kamarádkami nějak se propracovat...ale sme spolu od základky a nevypadá to na nic zlého, a to spolu ani nebydlíme a jsme každá na jiné škole :/ :) Vše bude ve všem fajn :)

    OdpovědětVymazat
  6. práce v knihovně je můj sen.. tak jako sen, že se jednou stanu spisovatelkou.. :D i když mám nápady na knížky, zatím jsem se k tomu nějak nedokopala.. podle mě práce v knihovně musí být klidná.. miluji vůni knížek.. jejda.. tohle bych si úplně užívala.. ale zase bych pak měla jiný plat než mám teď... a to asi o hodně menší.. ale po mateřské.. proč né.. to ti už závidím jen tu brigádu.. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Uff.. já teda naprosto obdivuji lidi, kteří se dokážou dokopat k učení a vydržet u něj několik hodin.. Já to dávám sotva 5 minut a už přemýšlím, co bych kde sežrala, pak si třeba z pocitu viny zacvičila a hele (!) na youtube se zrovna objevilo nějaké zajímavého video.. a nakonec se o hodinu déle přistihnu, jak scrolluji facebook.. :D :D
    Já mám jako spolubydlícího přítele, s kterým studujeme stejný obor a máme stejné hodiny.. takže jsme spolu 24h denně, což je sice super, ale občas mám ty chvilky, kdy chci být taky sama a mít od všech klid! :D
    Co se týče přátel, tak vídám hodně zřídka.. až mě to mrzí.. :(
    Jo, já taky ve čtení pokulhávám.. Už dlouho mám rozečtené 2 knížky.. Hlavně že jsem během 2 měsíců zkoukla 8,5 série The Big Bang Theory, novou sérii AHS + ještě několik dílů od dalších různých seriálů.. -> to se mám teda čím chlubit!! :D :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat