My year in songs

Zase píšu o tři týdny dýl, než jsem chtěla - facepalm. Jak se máte? Já si docela marně snažím přivolat zase Vánoční náladu. Měla jsem jí tak před dvěma týdny, pak jsem byla týden v kuse v práci a teď jsem jenom nachcípaná a unavená :D. Ale koukla jsem se na Lásku nebeskou, Grinche a teď koukám na Anděl páně. Zítra budu celej den číst Harryho, koukat na pohádky a jíst cukroví. Ale na Štědry den se těším moc miluju tu atmosféru.
Mám v plánu, a tentokrát ho chci dodržet, vydat ještě tak tři články do konce roku,tak jsem zvědavá :D. Každopádně si zítřek pořádně užijte v kruhu rodinném a buďte rádi za to, co máte. Veselé Vánoce.
Letos byl úžasnej hudební rok. Všichni, které jsem kdy zbožňovala, se rozhodli vydat zrovna letos nové album a snad každý jsem si naprosto oblíbila. Let´s start with the most obvious one, okay?
Na jaře se Ed rozhodl, že se nad námi smiluje a po dvou letech pustí do světa svojí skvostnou hudbu. Měla jsem to album ve sluchátkách snad hned ten den, co to vyšlo. Díky bohu za zpěváky, co dávají svoje alba na spotify :D. Seděla jsem ve vlaku, na cestě za Miloušema a nikdy mi nebylo líp. Myslím, že pokud Eda posloucháte, tak mi rozumíte. Miluju jeho hudbu a tohle album je asi moje nejoblíbenější. Líbí se mi písničky, které určitě psal, když cestoval,ale i ty klasické Edovi songy. Perfect je teď (ta s Beyoncé) moje nejoblíbenější od něj.
All Time Low vydali Last Young Renegade někdy v červnu a jediné, co mi na ní vadí je, že je moc krátká. Tuhle skupinu mám strašně moc ráda a jejich písničky mi vážně dávají naději a zachraňují mě. Poprvé jsem si celé album poslechla v letadle, na cestě do Egypta. Je strašně těžké, vybrat jenom jednu nejoblíbenější, každá je jiná ale stejně skvělá. Nebudu vám doporučovat jenom jednu, pusťte si to rovnou celé, jo? :D
Další album vydali Chainsmokers, možná ještě před All Time Low. Před Memories ... do not open jsem je měla ráda, hlavně díky Closer, ale až teď se můžou řadit mezi mé nejoblíbenější kapely. Nejradši mám asi Bloodstream nebo Young, ale skvělé jsou všechny. Líbí se mi, že spojujou taneční muziku s dobrými texty, které nejsou o ničem.
Hopeless Fountain Kingdom od Halsey mi nejdřív k srdci moc nepřirostlo. Teda, bylo pěkné, ale potřebovala jsem si ho naposlouchat. A jelikož je to Halsey, tak jsem se k tomu pořádně dostala až teď na podzim a je to skvělý. Halsey je prostě ideální na podzim a na déšť, i když tohle její album bylo víc optimistické než to minulé. Nejvíc asi zbožňuju 100 letters.
Evolve. Bože, jak moc já tohle album miluju. Jak moc Imagine Dragons miluju. Tohle album je strašně silné a optimistické a emotivní. Je to nejen to nejlepší, co letos vyšlo do nich, ale i celkově. Nejblíž je mi asi Rise Up, ale skvělé jsou všechny. A v dubnu s Evolve navštíví i Prahu,a  já pořád nemám lístky. Ach jo, plakat budu.
NeedToBreathe jsou kapela, kterou jsem objevila až na podzim,ale hned jsem se zamilovala. A Hard Love poslouchám od té doby pořád dokola. Je to všechno, co mám v muzice ráda daný do jedné skupiny. Rozhodně vám doporučuju si je poslechnout.
The Click od skupiny AJR určitě neznáte, já sama jsem se s nima seznámila až před měsícem. Jsou to tři bráchové a naprosto všechno na své hudbě si dělají samy ve svém bytě. Jejich texty jsou o normálních věcech, jako úplně běžných, a stejně to zní naprosto neuvěřitelně. Rozhodně vám doporučuju Weak nebo No Grass Today.
Jakou miziku jste si letos oblibili vy? Jaké je vaše nejoblíbenější album? :) 

Komentáře

  1. The Chainsmokers a Ed - srdcovka :) Jen se mi Perfect líbí právě bez Beyoncé. Nějak mi tam tentokrát nesedí.


    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tak Ed Sheeran mně teda moc neoslovil. Jeho hudba mi nepřijde vyloženě špatná nebo tak něco, ale nepouštím si ho.
    Od Halsey mi k srdci přirostlo k Badlands, nové album nemám tak naposlouchané, ale pořád se mi líbí :) Stejně tak s Evolve, raději mám Night Visions, to je prostě srdcovka :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ed je láska mýho života!
    Ale nejvíc mě letos zasáhly Linkin Park, ta deska mi při každým poslechu láme srdce.

    OdpovědětVymazat
  4. Super výber, všetky vybrané pesničky mám naozaj rada. :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je super pojmutí shrnutí roku :) Osobně taky miluju Perfect od Eda, ta atmosféra v tom videoklipu a krásná Zoey? Skvělá kombinace :) Ostatní písničky také znám, ale tu Perfect jsem poslouchala opravdu dokola celý prosinec.

    OdpovědětVymazat
  6. Evolve.. to album naprosto miluju poslední dobou! Nejvíc se mi teda líbí asi Yesterday, je taková úderná a pravdivá, ale máš recht že jsou skvělé všechny. Na ten koncert bohužel nemůžu jít, protože nám přijedou výměnní studenti, ale jinak bych neskutečně ráda šla :´(
    Ostatní moc neposlouchám nebo neznám. Až na Sheerana samozřejmně, toho zná předpokládám každý.. a jeho písničky snad ani nejde nemít rád.
    Pustila jsem si teď ale AJR a přijde mi to celkem dost dobré! Taky mám ráda tenhle styl. Jestli můžu dopručit, tak podobní jsou i American Authors (např. Pride nebo Go Big or Go Home) nebo Weathers (ti mají teda zatím jenom dvě písničky - Happy Pills a I don´t wanna know).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat