Bookish talk - January

Ahoj, jak se máte? Jak jste si užili první únorový týdne a víkend? Já byla o víkendu na plese v Táboře a strašně jsem si to užila. Akorát asi fakt stárnu :D Byla jsem ještě včera příšerně zničená a to jsem pila v pátek :D Teď jsem do čtvrtka doma a poprvé nemám vlastně co dělat. Jenom pár malých věcí do školy (pokud jsem dala tu poslední zkoušku :D) a samozřejmě věnovat se více blogu,ale tím končím. Takže se snad více dostanu ke čtení a věcem, co mě baví. Prostě budu sbírat síly na nový semestr a brigádu. 
A teď už článek, který se tu bude (snad) každý měsíc objevovat a to je v podstatě takové knižní shrnutí a plány na únor. Co jste přečetli vy? A jaké plány máte na únor?

Tíha vesmíru - Jennifer Niven
Tíha vesmíru je young adult contemporary od Jennifer Niven, autorky Všechny malé zázraky. Zázraky jsem naprosto milovala a čekala jsem něco podobného i od Tíhy vesmíru. Ale byla jsem zklamaná. Asi to má co dělat s tím, že jsem jí četla od léta. Ano, čtete správně. Teda ne, že bych jí četla pořád, ale vždycky jsem jí tak na měsíc dva odložila a pak se k ní zase vrátila. A uznávám, že to docela dost zkazilo můj prožitek ze čtení.
Postavy mě bavily. Teda, hlavně Libby, hlavní hrdinka, kterou jsem si zamilovala. Její odvahu, to jak byla na lidi okolo sebe pořád milá a jak si dokázala přes to všechno udržet optimistického ducha. A obdivovala jsem,jak moc si byla sama sebou jistá. Prostě jsem se do ní zamilovala. S Jackem už to bylo horší. Chápala jsem, proč má pocit, že se musí chovat tak jak se choval, ale to ho neomlouvá. Prostě se choval jako velkej asshole.
Děj mě moc nebavil. Teď když nad tím přemýšlím tam těch linek možná bylo trochu moc. To, že se oba snažili vyrovnat se svými problémy bylo super a nevadilo mi ani to s Jackovou nemocí. Ale potom tam najednou bylo to s tou Libbyinou "revolucí" a nevím no,rozhodně je to všechno proto, že jsem to četla tak dlouho :D
Co ale na autorce miluju je to, že píše o tématech,kterých se ostatní autoři bojí. Nivenová se rozhodně nebojí psát o nezvyklých věcech a projevovat svoje názory. A za to jí mám hrozně ráda a určitě si přečtu její další knihu, pokud nějaká bude.


Knihu jsem často vídávala na instagramu, je to oblíbená young adult fantasy. Ale nikdy mě moc nelákalo si jí přečíst. Teda, ne, že by se mi nelíbila synopse nebo tak, ale prostě pro mě nebyla prioritou,ani se nedostala do mého TBR :D a pak jsem zamířila do knihovny, ještě do takové malé pobočky blízko našeho bytu a oni jí tam měli a vypadala překrásně, tak jsem si jí vzala domů. A hned začala číst. A bože. Vlastně to má podobný příběh, jako všechny ostatní young adult fantasy. Ale je to mnohem víc krutější. Asi jako když young adult potká Game of thrones. Nebylo v tom moc magie, zatím, a proto se všechny ty zlé věci zdáli mnohem víc reálnější. Možná právě kvůli tomu nedostatku magie, nebo díky tomu, že je to založené na starověkém Římě, každopádně se mi ta kniha dostala pod kůži. Hlavně jedna kapitola s bojovou scénou, kterou jsem celou probrečela. Hlavní hrdinka je skvěle napsaná postava. Bojí se a dělá chyby a na konci je vidět, jak dospívá. U hlavního hrdiny mám pořád hodně smíšené pocity, tak uvidíme. I z těch vztahů jsem taková rozpačitá, protože mám 2 páry, který chci aby byli spolu, ale podle všeho mám smůlu :D. Rozhodně si chci co nejdrív přečíst druhý díl.

Leden mi jako čtecí měsíc moc nevyšel. Ale únor bude doufám lepší. Minimáně mám spoustu knižních plánů. Z knihovny mám půjčený Dvůr mlhy a hněvu. První díl se mi líbil, ale žádná sláva to nebyla, teda na to, že je to S.J.Maas :D. Každopádně se na druhý díl těším, říká se, že je to nejlepší díl z celé trilogie a hlavně Rhysand :D
Jako další tam mám Paní půlnoci. Já Cassandru Clare miluju, Nástroje smrti jsou jedna z mých nejoblíbenějších sérií. Bohužel mi Mechanický anděl moc nesedl, ale na Paní půlnoci se vážně těším. Už na konci posledního dílů Nástrojů jsem si rodinu, které se Paní půlnoci týká,velmi oblíbila. A taky jsem se dozvěděla, že se objeví i postavy z Nástrojů smrti a já se prostě nemůžu dočkat.
Jako další bych si chtěla přečíst nějakou knížku od Colleen Hoover, protože ty mi vždycky vrátí čtecí náladu. A taky jsem si půjčila Spáčku a vřeteno, protože to vypadá krásně a taky, že to bude rychle přečtený.
A samozřejmě chci konečně dočíst Harryho 2 a Milk and Honey.

Komentáře

  1. knihy Tíha vesmíru je fakt škoda, asi by som z nej bola sklamaná aj ja :/

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna na Tíhu vesmíru bych se těšila, ale docela si mě odradila :D Všechny malé zázraky byly každopádně super :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Všechny malé zázraky jsem četla v originále a taky se mi to dost líbilo, ale nad Tíhou vesmíru jsem nepřemýšlela a asi jsem dobře udělala, jak vidím ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat