What Disney taught me (Coco edition)

Ti z vás, co můj blog čtou už delší dobu tuší, že miluju Disney filmy, vlastně všechno rozkošné a animované. Vždycky mi to zlepší náladu. Mají v sobě tolik dobra a poselství a naděje. A vždycky mám po nich chuť psát. Tak tomu bylo i po dokoukání Coco. Ten film je naprosto úžasný, Oscara si rozhodně zasloužil, a pokud jste ho ještě neviděli, určitě se musíte podívat.
Coco je o tom, že je důležité následovat své srdce a dělat to, co vás baví, za každou cenu. Teda alespoň na první pohled. Po dokoukání filmu vám ale dojde něco úplně jiného. 
Je důležité, jít si za tím,co chcete. Vždycky. Dělejte to, co vás baví a na kritiku ostatních nehleďte. A je v pořádku, když se vaše sny mění, pokud si je pořád snažíte splnit. Jděte si za čímkoli co nutí vaše srdce bít. Co vám rozproudí krev a díky čemu zapomenete na cokoli jiného. Určitě to znáte. To si takhle malujete, čtete, píšete, tancujete, běháte a najednou uběhly dvě hodiny, i když vám přijde, že jste tím strávili jenom pět minut. Najednou na nic jiného nemyslíte a zapomenete na hlad nebo na chuť na čokoládu (a to už je úspěch, fakt). Nebo vám to prostě jenom kouzlí úsměvy na tváři a vy víte, že by jste se tím mohli zabývat pořád. Já to mám když tancuju, píšu a mluvím anglicky a samozřejmě u čtení. Hned jak zjistíte, co to je pro vás, dělejte to co nejčastěji. A dělejte to o to víc, když se tím nehodláte živit, protože během práce nebo i studia něčeho, co nám takový pocit nedává, potřebujeme takové věci víc a víc. 
Ale je tu další věc, která je důležitá. Možná ještě víc. Jak v životě, tak v Coco. Rodina. A teď nemyslím jenom rodinu jako takovou ale všechny ty lidi, které vy za rodinu považujete. Vzdálení příbuzní, kamarádi, všichni, které máte rádi a kteří mají na oplátku rádi vás. Ale o tom zase jindy.

"Family don´t end with blood. It doesn´t start there either"
-Dean Winchester and Bobby Singer

Coco nám ukazuje, že rodina je to, co nás drží naživu a v pořádku. A i když to někdy není ideální, protože lidé nejsou dokonalí, pořád tu pro nás jsou. A my tu musíme být pro ně. Je důležité udělat si na ně čas. To je to nejmenší, co můžeme udělat. Já vím, že je těžké zorganizovat si čas a dnešní doba nás pořád nutí něco dělat, pracovat na sobě a na svých snech. A to je v pořádku, ale na druhou stranu je důležité stýkat se s lidmi, které máme rádi. A nejenom proto, že to vykouzlí úsměv na tváři nám ale hlavně proto, že to vykouzlí úsměv na tváři jim. 
Já sama s tím mám docela problém. Ne, že bych s rodinou a kamarády čas nechtěla trávit, ale pořád pobíhám mezi školou a prací a učením, že někdy prostě zapomínám. Zapomínám dokonce i odepisovat na zprávy. Přitom odepsat mi zabere tak pět minut. Ale chci to napravit. Protože na konci toho všeho, my jsme věci a lidé, kteří nás obklopují. Jenom díky nim dává život smysl. To oni nás sbírají když padáme, to oni nás podporují, když si plníme své sny, oni se starají o to, aby nám bylo dobře. Na oplátku jen chtějí to samé. A to přece není tolik, ne?
Takže co si z tohoto článku odnést? Tak za prvé, Disney (a Picar) je nejlepší (hlavně ta novější tvorba). Za druhé, jděte si za svými sny. A za třetí, což je to nejdůležitější, dejte svým blízkým vědět, že vám na nich záleží a že si vážíte toho, co dělají. 

Komentáře

  1. Disney pohádky a filmy mám hrozně ráda, animáčky poslední dobou tak docela nestíhám. Nicméně tyhle pohádky a filmy mě vždy dokáží naladit pozitivní náladou, je v nich nějaké poselství, které si můžeme odnést a já se po shlédnutí cítím nabitá pozitivní energií. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Miluji Disney filmy a asi vždy budu =D Tuto animovanou pohádku jsem ještě neviděla ale vypadá dobře. A pokud se ti líbila, tak se určo mrknu.
    Moc se mi líbí, že je to vždy takové veselé a zábavné. Nemusíte u toho přemýšlet ale jen se bavit.

    OdpovědětVymazat
  3. Disney pohádky mám ráda, ale Coco mě nijak nezaujalo. Souhlasím s tím, co jsi napsala. Měli bychom jít za svými
    sny a dělat to, co nás baví. A taky bychom měli lidem okolo nás dávat najevo, že nám na nich záleží.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Coco jsem zatím neviděla, ale jak to čtu, musím to rychle napravit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Disney pohádky mě nikdy nezklamaly. Nesou poselství :) Miluju klasiky jako Lví král nebo třeba Lilo a Stitch! :D <3

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  6. Disney filmy mají prostě něco do sebe :)

    OdpovědětVymazat
  7. Coco, to jsem neviděla, ale tvůj článek mě dostal! Poslední dobou hodně přemýšlím nad splněnými a nesplněnými sny a přáními. Nad tím, co mě baví a naplňuje a ty o tom píšeš... a úplně krásně! :) Asi se budu na Coco muset někdy podívat :) Mít okolo sebe lidi, s kterými se máme navzájem rádi je velice důležité! Taky mám však někdy problém se věnovat všem... nebo chci být třeba sama a dělat to svoje. Mám různá období... kdy chci a potřebuju být sama a věnovat se věcem, co mě baví a naplňují a pak chvíle, kdy nevydržím chvilku sama :)
    PObavil mě první bot, co si z tohoto článku odnést! :D Napsala jsi to opravdu moc krásně! Na tvém blogu jsem poprvé, ale zaujala jsi mě jediným článkem a už na začátku :) Ne každý článek dočtu až do konce :) Tento jo !

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný článek, krásně napsaný. Tomu stavu, jaký popisuješ (když u nějaké činnosti ubíhají hodiny a ty o tom ani nevíš, natolik tě to baví) se říká 'flow' a je to jedna z velmi důležitých věcí v životě k nalezení.
    O Coco jsem neslyšela, teda, a zrovna mám pohádkovitou náladu, tak se snad do toho půjdu hned pustit.

    OdpovědětVymazat
  9. Pohádku znám, ale neviděla jsem ji :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat